Τσίπρας: Στον πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη δεν βλέπω ούτε «αυτοφωράκια» ούτε συνεργάτη

Άμεση ήταν η  απάντηση  του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη φράση του προέδρου της ΝΔ κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος μιλώντας στο Mega δήλωσε ότι ο κ. Αλέξης Τσιπρας αναζητάει έναν «αυτοφωράκια» που θα τον βάλει μπροστά, υπονοώντας ότι θέλει να φύγει.

Από το Καστέλι στα Χανιά όπου βρίσκεται, ο κ. Τσίπρας είπε πως στο πρόσωπο τουκ. Μεϊμαράκη δεν βλέπει ούτε αυτοφωράκια, ούτε συνεργάτη. Μάλιστα πρόσθεσε πως οι βαρόνοι της ΝΔ θέλουν ο κ. Μεϊμαράκης να γίνει αυτοφωράκιας της ήττας του κόμματός τους.

«Ο κ. Μεϊμαράκης αναφερόμενος σε μένα χρησιμοποίησε όρο που κυκλοφορεί στα παράνομα μαγαζιά τη νύχτα όταν έρχεται ο έλεγχος. Εγώ όμως δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια ούτε για συνεργάτη. Οι βαρόνοι του κόμματός του τον θέλουν, αλλά για αυτοφωράκια της ήττας», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη που προκάλεσε την αντίδραση του κ. Τσίπρα είναι η εξής:

«Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος -που δεν μπορεί- και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο, σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει 40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να ‘ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

Ο κ. Τσίπρας, κατά τ΄αλλα, αναφερόμενος  στο δίλημμα των εκλογών έθεσε το ερώτημα γιατί πάμε ξανά στις κάλπες και ποιο είναι το διακυβευμα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης. «Θέλω να πω ειλικρινά από την πρώτη στιγμή το κατάλαβα, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα και εγώ και οι συνεργάτες μου σε μια απολύτως ετεροβαρή σχέση δυνάμεων, που βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε αυτή τη σύγκρουση που κάναμε με την ομάδα διαπραγμάτευσης.

Υπήρχε ένα σχέδιο. Αφού έβλεπαν ότι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν την ορμή τον πόθο την αγωνία του λαού για μια μεγάλη αλλαγή στον τόπο μας , άφησαν τα πράγματα να εξελιχθούν σχεδιάζοντας την αριστερή παρένθεση. Κάνανε το πάν να την πετύχουν μέσα στους δύο πρώτους μήνες, θέλοντας να οδηγήσουν σε χρηματοπιστωτική ασφυξία τη χώρα. Κλείσανε τις κάνουλες χρηματοδότησης της χώρας. Δημιούργησαν τις προϋποθέσεις ώστε από τις 20 Φεβρουαρίου να οδηγηθούμε σε αδιέξοδο», είπε ο κ Τσίπρας και πρόσθεσε ότι, «καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι διαπραγματευόμενοι σκληρά για τα δίκαια του λαού μας».

Δεν παρέλειψε να βάλει και κατά των βουλευτών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «ό,τι δεν κατάφεραν με την έλλειψη ρευστότητας, με την χρηματοπιστωτική ασφυξία, ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας έκλεισαν τις τράπεζες ,ό,τι δεν κατάφεραν αργότερα όταν μας είχαν στήσει την παγίδα για να μας εξώσουν από την Ευρωζώνη και να μας οδηγήσουν σε κατάρρευση των τραπεζών, προσπαθούν το καταφέρουν τώρα αυτή την φορά και με τη βοήθεια των εσωτερικών μας αδυναμιών. Τα κάστρα λένε πέφτουν από μέσα. Και πράγματι το εγχείρημα της αριστερής παρένθεσης που δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν επτά μήνες που σταθήκαμε όρθιοι, επιχειρούν τώρα να το υλοποιήσουν μετά την απόφαση 30 αριστερών βουλευτών να ρίξουν την πρώτη αριστερή κυβέρνηση της χώρας».

 

 

Ευρεία διϋπουργική σύσκεψη υπό τη Θάνου για το προσφυγικό

 01/09/2015

Έκλεισε για τις 14 Σεπτεμβρίου το debate Τσίπρα-Μειμαράκη- «Μύλος» με την τηλεμαχία μεταξύ των πολιτικών αρχηγών

 01/09/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.