Τσίπρας: Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη

Η ενέργεια είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη στη χώρα, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Μια ανάπτυξη που θα είναι βιώσιμη και θα προστατεύει το περιβάλλον, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της χώρας είναι βασικό εργαλείο καθώς μέσω αυτού γίνεται προσέλκυση επενδύσεων και ταυτόχρονα αναβαθμίζεται η γεωστρατηγική θέση της χώρας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στόχος της κυβέρνησης, είπε ο κ. Τσίπρας, να γίνει η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και σύμβολο ειρήνης.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστεί η Ελλάδα πολλαπλός ενεργειακός κόμβος και πόλος ειρήνης και σταθερότητας.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι προχωρά η αναβάθμιση μιας από τις πιο κομβικές ενεργειακές υποδομές της χώρας, του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενώ εξελίσσεται και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς, το έργο του αγωγού TAP, o οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την περιοχή της Κασπίας στην Ευρώπη, καθώς επίσης ο αγωγός φυσικού αερίου East Med, ο διασυνδετήριος αγωγός Ελλάδας – Βουλγαρίας, και η ηλεκτρική διασύνδεση Euroasia Interconnecto.

Παράλληλα εργαζόμαστε εντατικά, σε διπλωματικό επίπεδο, για την ωρίμανση στρατηγικών ενεργειακών έργων. 1/2

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερο βάρος στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να βελτιωθεί το ενεργειακό μείγμα της χώρας. Σε αυτό το σημείο είπε ότι είναι σε εξέλιξη επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ, άνω του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Προτεραιότητα η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και η Συμφωνία του Παρισιού. ‘Εχουμε καλύψει σημαντικό δρόμο για τους στόχους του 2020.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπογραφούν αύριο τρία συμβόλαια για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε δύο χερσαία και ένα θαλάσσιο οικόπεδο. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αυτήν την εξέλιξη «σημαντική» και τόνισε πως ταυτόχρονα «προχωρούν οι διαδικασίες για την αξιοποίηση παλιών, αλλά και νέων θαλάσσιων οικοπέδων, είτε αφορούν την περιοχή του Ιονίου, είτε νοτίως και δυτικώς της Κρήτης και μετά από έντονο ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει ενεργειακοί κολοσσοί».

Για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού ενεργοποιείται η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Άλλη μια μεταρρύθμιση που ποτέ δεν έγινε στην Ελλάδα και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη είναι το Κτηματολόγιο, με στόχο ολοκλήρωσης το 2020.

«Στόχος του σχεδίου «Νέα Αθήνα» η αναβάθμιση και η παραγωγική στήριξη της πόλης»,

«Το σχέδιο αστικών αναπλάσεων «Νέα Αθήνα» είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που απαιτεί προσεκτικές κινήσεις, ώστε μέσα σε περίπου έναν χρόνο να έχουν περατωθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες και έχει ως στόχο την αναβάθμιση αλλά και την παραγωγική στήριξη της πόλης», τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του στο twitter, για όσα εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το σχέδιο αστικών αναπλάσεων «Νέα Αθήνα», έχει ως στόχο την αναβάθμιση αλλά και την παραγωγική στήριξη της πόλης. 1/2

«Σε περιοχές υποβαθμισμένες από απόβλητα και άλλες μορφές ρύπανσης, προχωράμε στην υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων. Το σχέδιο αστικών αναπλάσεων «Νέα Αθήνα», έχει ως στόχο την αναβάθμιση αλλά και την παραγωγική στήριξη της πόλης. Ένα φιλόδοξο σχέδιο που απαιτεί προσεκτικές κινήσεις ώστε μέσα σε περίπου έναν χρόνο να έχουν περατωθεί οι προβλεπόμενες ενέργειες», αναφέρει ο κ. Τσίπρας στο twitter.

Πόουλ Τόμσεν: Μετά τη λήξη του προγράμματος τα μέτρα για το χρέος

 23/05/2017

Tageszeitung: Να παραιτηθεί ο Β. Σόϊμπλε

 24/05/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.