Τσακαλώτος: «Οι 9 στους 10 Ελληνες τώρα βλέπουν Survivor»

Αντί για τα μέτρα, στο… Survivor επέλεξε να αναφερθεί μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος. «Μίλησε ο πρωθυπουργός μίλησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν χρειάζεται να έχουμε εντάσεις τώρα. Ετσι και αλλιώς μόνοι μας είμαστε αυτή την ώρα αφού οι 9 στους 10 Ελληνες τώρα βλέπουν Survivor» είπε.

Κατά τ΄ άλλα, ο κ. Τσκαλώτος υποστήριξε ότι  ολοκληρώνεται η αξιολόγηση, μπαίνουμε στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αλλάζουμε σελίδα και μέχρι το τέλος του έτους, θα φύγουν τα capital controls.

Σημείωσε μάλιστα ότι σύντομα το πρόβλημα δεν θα είναι η απουσία επενδύσεων, αλλά ότι θα έρχονται πάρα πολλοί επενδυτές.

Αναφερόμενος στα δημοσιονομικά μέτρα, παραδέχτηκε ότι συνυπολογίζοντας τη νέα συμφωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχει λάβει μέτρα ύψους 14,2 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2021. Υποστήριξε ωστόσο ότι οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ έλαβαν μέτρα 63 δισ. ευρώ σε μικρότερο διάστημα, πέντε ετών, χωρίς ποτέ να φέρουν αντίμετρα.

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία, ο υπουργός Οικονομικών είπε ειρωνικά ότι είναι διατεθειμένος να δεχτεί ότι η συμφωνία αποτελεί το 4ο μνημόνιο, εφόσον η αξιωματική αντιπολίτευση δεχτεί ότι πρόκειται για το 14ο, γιατί σε κάθε αξιολόγηση υπάρχουν επικαιροποιήσεις και οι δύο πλευρές έχουν το δικαίωμα να βάζουν νέα θέματα και μέτρα.

Ο κ. Τσακαλώτος παραδέχτηκε ότι «θίγουμε τον δικό μας κόσμο» με το αφορολόγητο και με τις συντάξεις, ενώ αντίθετα τα αντίμετρα δεν αποζημιώνουν έναν προς έναν τους χαμένους.

Είπε πάντως ότι πολλά από τα αντίμετρα θα επηρεάσουν έξι εκατομμύρια πολίτες.

 

Μέλη της ΛΑΕ πέταξαν φέιγ βολάν στη Βουλή [ΦΩΤΟ]

 19/05/2017

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη το 20% των μετοχών του MEGA

 22/05/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.