Εκλογικό «θρίλερ»: Απόλυτη ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ σε δύο νέες δημοσκοπήσεις

Επιμένουν στα περί εκλογών – θρίλερ τα ευρήματα του δεύτερου κύματος των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως, τα οποία καταδεικνύουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων – του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ-, είναι πάρα πολύ μικρή, μ΄αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εξαχθούν σαφή συμπεράσματα για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Συγκεκριμένα η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε  από την εταιρεία Metron Analysis για τα Παραπολιτικά δίνει ποσοστό 24% στη ΝΔ, έναντι 23,4% στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 11% του συνόλου των ερωτηθέντων.

MRB για το Star: Ισοπαλία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Η  δημοσκόπηση της MRB που πραγματοποιήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό Star δίνει απόλυτη ισοπαλία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν 25,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 6% και ακολουθούν: το ΚΚΕ με 5%, το Ποτάμι με 4,6%, το ΠΑΣΟΚ με 5,2%, η ΛΑΕ με 3,6%, ενώ οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν ποσοστό 32,3%.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 34,8% και ακολουθεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με 34,3%.

Στην ερώτηση όμως ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 3,7,1% των πολιτών επιλέγει τον κ. Αλέξη Τσίπρα και το 36% τον κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πανεπιστημίου Μακεδονίας: 0% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Την ίδια εικόνα εμφανίζει και δημοσκόπηση  δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ συγκεντρώνουν από 27%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η ΧΑ με 6,5%. Στα ίδια ποσοστά με τα τέλη Αυγούστου κινείται το ΚΚΕ με 6% που παραμένει τέταρτη δύναμη, ενώ μισή μονάδα πίσω βρέθηκε το Ποτάμι, που συγκεντρώνει 5,5%.

Ισοπαλία και στην έκτη θέση για ΠΑΣΟΚ και Ένωση Κεντρώων με 4,5%, ενώ το τελευταίο κόμμα που μπαίνει στη Βουλή είναι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Λαϊκή Ενότητα με 4%.
Εκτός Βουλής φαίνεται ότι μένουν οι ΑΝΕΛ οι οποίοι συγκεντρώνουν ποσοστό 1,5%.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει ίδιο ποσοστό με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Πιο αναλυτικά, και οι δύο συγκεντρώνουν ποσοστό 27,5%, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να έχει ελαφρώς περισσότερες αρνητικές ψήφους. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης με ποσοστό 24% και ακολουθεί η κυρία Φώφη Γεννηματά με 18,5%.

Την ίδια ώρα, σε ερώτηση ποια κυβέρνησή θα έδινε περισσότερη σιγουριά, το 45% των πολιτών απαντά ότι θα ήταν μια κυβέρνηση με εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

Υπουργείο Εσωτερικών: Ποιοί εκλέγονται βουλευτές

 26/01/2015

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Ονόματα-εκπλήξεις σε ολόκληρη την Ελλάδα

 07/09/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.