Τη Δευτέρα 31/7 εκδικάζεται η μήνυση 21 αντιφασιστών εναντίον των ενστόλων που τους κακοποίησαν

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου εκδικάζεται η μήνυση 21 αντιφασιστών/αντιφασιστριών, που στις 30 Σεπτεμβρίου 2012 είχαν συλληφθεί μετά από την 3η αντιφασιστική μοτοπορεία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, εναντίον των κάθε λογής ενστόλων, οι οποίοι τους βασάνισαν και τους κακοποίησαν στη συνέχεια.

Η υπόθεση εκδικάζεται στα Δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 4, στις 9 το πρωί.

Ακολουθεί το κείμενο της Συνέλευσης των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας, όπως αναρτήθηκε στο athens.indymedia.org.

5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ

Σχεδόν 5 χρόνια έχουν περάσει από την 3η αντιφασιστική μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στα φασιστικά πογκρόμ, που οδήγησε σε 15 συλλήψεις αγωνιστών, αυξάνοντας τον αριθμό αργότερα σε 21 κατηγορούμενους.

Όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν δικαστικά όμηροι κάποιοι απο εμάς μιας και συνεχίζουν να υποχρεούνται να δίνουν το παρόν στο ΑΤ της περιοχής τους, ενώ ταυτόχρονα τους απαγορεύεται η έξοδος από τη χώρα.

Στις 12 Μαρτίου του 2018 αναμένουμε να δικαστούμε γιατί επιλέξαμε να βάλουμε το μυαλό και το σώμα μας ανάχωμα στο φασισμό, ενώ πριν 5 χρόνια οι ένστολοι φασίστες του κράτους τους μας εκδικήθηκαν, βασανίζοντάς μας και κατά τη σύλληψη, αλλά και κατά τη διάρκεια κράτησής μας στα μπουντρούμια της δημοκρατίας στη ΓΑΔΑ.

Από την πρώτη στιγμή εκείνο το βράδυ ήταν ξεκάθαρο ποιούς είχαμε απέναντί μας. Οι δηλώσεις του τύπου “δε θα ξανακάνετε αντιφασιστική μοτοπορεία στον Άγιο Παντελεήμονα”, “θα πεθάνετε όπως οι παππούδες σας στο Γράμμο και το Βίτσι”, οι αναφορές στους νεκρούς συντρόφους μας (Λάμπρο Φούντα, Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο και Μιχάλη Καλτεζά), οι απειλές ότι θα έχουμε την ίδια μοίρα με αυτούς και σαν επιστέγασμα η δήλωση “είμαστε χρυσή αυγή” και “οι χρυσαυγίτες είναι αδέλφια μας» ήταν μια αναμφίβολη παραδοχή της πολιτικής ταυτότητας των μπάτσων. Η συνέχεια ήρθε απλά να επικυρώσει την πολιτική εντολή και τον ρόλο που είχαν αναλάβει στις 30 Σεπτέμβρη, βιντεοσκοπώντας πρόσωπα, ασκώντας σωματική βία κατ’ επανάληψη, εκφοβίζοντας και απειλώντας ότι όλα αυτά θα τα αποκτήσει η Χ.Α. Δε θα ξεχάσουμε τα σεξιστικά, εμετικά σχόλια στις συντρόφισσες, τα μαθήματα “σωστής ανάκρισης αναρχικών” και άλλα πολλά. Δε θα ξεχάσουμε ακόμη ότι για 19 ώρες επιβεβαιωνόμασταν για την καίρια πολιτική κίνησή μας που τόσο ενόχλησε την “προστατευμένη” τους περιοχή.

Φυσικά και δεν είμαστε οι πρώτοι ούτε και οι μοναδικοί που βρέθηκαν στα χέρια κράτους – παρακράτους. Δεκάδες αγωνιστές είτε στο δρόμο, είτε μες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, είτε μες στις φυλακές έχουν βασανιστεί από τους προστάτες του κράτους και του κεφαλαίου.

Το γεγονός των βασανιστηρίων των 15 έλαβε την πραγματική του διάσταση έπειτα από άρθρο της εφημερίδας Guardian. Την ίδια στιγμή, ενώ όλα τα εγχώρια καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης γνώριζαν τι είχε συμβεί, συνειδητά προσπάθησαν να αποκρύψουν το γεγονός. Η πολιτική κάλυψη των βασανιστηρίων αλλά και της απόκρυψης τους ήρθε από τον υπουργό δημόσιας τάξης Ν. Δένδια όταν από το βήμα της βουλής μίλησε για ανύπαρκτα βασανιστήρια και απείλησε με μήνυση τον Guardian. Τα ιατροδικαστικά πορίσματα θα τον διαψεύσουν.

Οι συλληφθέντες προβήκαμε σε μηνύσεις εναντίον κάθε είδους μπάτσων (Δέλτα, ΟΠΚΕ κλπ), που κακοποίησαν συντρόφους-ισσες, τόσο κατά την σύλληψή μας όσο και στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ.

Οι μπάτσοι που βρέθηκαν στις 30/09 αντιμέτωποι με τους αντιφασίστες αγωνιστές, δεν είναι αυτόνομοι θύλακες που λειτουργούσαν αυτοβούλως αλλά ένστολοι εντεταλμένοι στην υπηρεσία κράτους και κεφαλαίου για την διατήρηση της τάξης και την πάταξη του εσωτερικού εχθρού.

Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο της αστικής δικαιοσύνης και ούτε περιμένουμε να απαρνηθεί τον ταξικό της ρόλο. Άλλωστε δεν παύει να τον επιδεικνύει σε πολύκροτες δικαστικές υποθέσεις. Αντιληφθήκαμε την κίνησή μας αυτή ως ένα ακόμη φραγμό απέναντι σε φασίστες και κράτος που επιχειρούσε και ακόμα επιχειρεί να τους ξεπλύνει και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από την άρρηκτη σχέση μαζί τους. Μια κίνηση υπεράσπισης του αναφαίρετου δικαιώματος της αντίστασης, της πολιτικής ανυπακοής, της αλληλεγγύης σε μετανάστες.

Η δίκη αυτή θα είναι ένα πεδίο σύγκρουσης με τον φασισμό και το σύνολο του κρατικού μηχανισμού που τον γεννάει. Θα αποτελέσει άλλο ένα κομμάτι του αγώνα ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο μέχρι την κοινωνική και ταξική απελευθέρωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 Δίκη 31 ΙΟΥΛΙΟΥ στις  09.00,  κτίριο 9,  ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

Συνέλευση των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας

Πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1576442/

Επιστολή του Κώστα Σακκά σχετικά με τη δίωξή του για τον Επαναστατικό Αγώνα

 20/07/2017

No Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.