Στο πλευρό του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού

Στο πλευρό του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου, του οποίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες βδομάδες, τίθεται με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση.

Πλήρης και άμεση αθώωση του Τάσου Θεοφίλου!

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, με την κατηγορία της ένοπλης ληστείας (που οδήγησε στο φόνο ενός ανθρώπου) και της συμμετοχής σε «τρομοκρατική οργάνωση».

Κατά τη διάρκεια της δίκης παρακολουθήσαμε να ξεδιπλώνεται ένα διάτρητο κατηγορητήριο που θα έπρεπε να έχει καταπέσει από την πρώτη στιγμή: σύνδεση άσχετων και ενδεχομένως πλαστών «στοιχείων», ευφάνταστα σενάρια για «οργανώσεις» και «γιάφκες», απουσία μαρτύρων κατηγορίας που να αναγνωρίζουν τον κατηγορούμενο, και για αποκορύφωμα η καταχρηστική και παραπλανητική χρήση στοιχείων DNA, την αξιοπιστία της οποίας αμφισβήτησαν όλοι οι κληθέντες εμπειρογνώμονες. Το μόνο που απέμεινε από τη δίκη αυτή είναι η επιμονή της εισαγγελέως στην καταδίκη του Θεοφίλου παρά την προφανή έλλειψη στοιχείων, πράγμα που κάνει ξεκάθαρο τον πολιτικό χαρακτήρα της δίωξης: ο Θεοφίλου είναι ένας «βολικός ένοχος» για την πολιτική του θέση και δράση, ακόμα και αν το κατηγορητήριο σε βάρος του έχει ήδη καταπέσει.

Το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις γνωρίζει πολύ καλά αυτές τις μεθοδεύσεις των κρατικών μηχανισμών. Ξέρει πώς λειτουργεί η μεθοδική στοχοποίηση από την ασφάλεια, βίωσε τη μαζική παράνομη λήψη DNA και τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις σε ολόκληρα χωριά, με αγωνιστές να προφυλακίζονται αυθαίρετα -με τον ίδιο τρόπο που ο Θεοφίλου κρατείται ήδη σχεδόν πέντε χρόνια χωρίς βάσιμα στοιχεία. Ξέρει πως οι μηχανισμοί καταστολής δε διστάζουν να εγκαταλείψουν κάθε επίφαση νομιμότητας (και σοβαρότητας) προκειμένου να «δέσουν» μια υπόθεση. Γνωρίζει όμως ταυτόχρονα πως η ασπίδα απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις θα είναι πάντα η κινητοποίηση των αγωνιζόμενων ανθρώπων, η ανυποχώρητη πίεση με στόχο την άρση όλων των κατηγοριών, την απαλλαγή των διωκόμενων αγωνιστών, τον τερματισμό των μεθοδευμένων διώξεων.

Πλήρης αθώωση του Τάσου Θεοφίλου!

Άμεση απαλλαγή όλων των διωκόμενων αγωνιστών ενάντια στις εξορύξεις!

Καμία εξόρυξη – Καμία δίωξη – Με καμία κυβέρνηση!

Πηγή: http://epitropiagonathessantigold.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html

Πορεία διαμαρτυρίας εναντίον του Μπ. Νετανιάχου, Πέμπτη 15/6, Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου, 19:00

 13/06/2017

Για τα 13 χρόνια φυλακής στην Ηριάννα

 14/06/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.