Σινέ «Τριανόν», η πρώτη προσβάσιμη μονή αίθουσα με αναβατόριο για ΑμεΑ στην Αθήνα

Ο ιστορικός κινηματογράφος Τριανόν γίνεται η πρώτη μονή αίθουσα στην Αθήνα με αναβατόριο, προσφέροντας πρόσβαση στους ανθρώπους με κινητική αναπηρία

Ο ιστορικός κινηματογράφος Τριανόν είναι σήμερα η πρώτη μονή αίθουσα της Αθήνας που τοποθετεί αναβατόριο και γίνεται φιλική και προσβάσιμη σε κινητικά ανάπηρους/ες.

Το Τριανόν κάνει άνοιγμα στην κοινωνία, διευκολύνοντας στην πράξη τους κινητικά ανάπηρους θεατές/τριες, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα και με αξιοπρέπεια στις πολιτιστικές δραστηριότητες του χώρου. Η προσβασιμότητα είναι κοινωνική επιταγή, καθώς είναι αλληλένδετη με τη βαθύτερη έννοια της συμμετοχής στην κοινωνία και κατ’ επέκταση αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Στόχος του Τριανόν είναι να καταπολεμήσει τις διακρίσεις και να βελτιώσει σημαντικά το δομημένο περιβάλλον για τους ανθρώπους με αναπηρία.

Γνωρίζοντας ότι η πρόσβαση δεν αφορά μόνο την αίθουσα, αλλά το χώρο υγιεινής και το πάρκινγκ, οι άνθρωποι του Τριανόν δεσμεύονται πως αυτό θα είναι το επόμενο βήμα στο οποίο θα προχωρήσουν.

Πολιτική εισιτηρίων για ΑμεΑ

Βάσει της έκθεσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που αναφέρει ότι το κόστος διαβίωσης των ανθρώπων με αναπηρία είναι τριπλάσιο σε σχέση με τα μη ανάπηρα άτομα, το Τριανόν διαμορφώνει την πολιτική των εισιτηρίων του ανάλογα και καθιερώνει το εισιτήριο στα 4 ευρώ για τους ΑμεΑ και έναν/μία συνοδό τους (εφόσον συνοδεύονται), με την επίδειξη των απαραίτητων νομιμοποιητικών εγγράφων.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο του Τριανόν: 210 8215469.

Η 67η Μπερλινάλε στρώνει το κόκκινο χαλί

 05/02/2017

Κιμ Νουέν: «Το να έρχεσαι αντιμέτωπος με το κρύο σου θυμίζει πως έχεις σώμα»

 08/02/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.