Η ρωσική επανάσταση μέσα από τα… tweet του Λένιν, του Στάλιν και του Τσάρου Νικόλαου [ΒΙΝΤΕΟ]

A gigantic painting of Lenin addressing the crowd upon his return to Russia during the Russian Revolution. Note the disaffected bourgeoisie, military officers, and priests in the lower right. The painting hangs in the Museum of Political History.

Ένα καταπληκτικό project γι τη ρωσική επανάσταση μέσα από  τα…tweet παρουσιάζει το του Russia Today. Αλήθεια πως θα σας φαινόταν αν το Μάρτιο 1917, στην πόλη Πσκοφ, ο Τσάρος Νικόλαος Β’ της Ρωσίας υπέγραφε την παραίτησή του από το θρόνο και, αντί  να  ανάψει τσιγάρο , κατά το συνήθειό του, απλώνει το χέρι και πιάνει… το iphone του;

Το project του Russia Today, το #1917LIVE έκανε πρεμιέρα την Πρωτοχρονιά και φιλοδοξεί να αφηγηθεί την ιστορία της Ρωσικής Επανάστασης όπως κανείς δεν είχε επιχειρήσει στο παρελθόν: Καλύπτοντας σε πραγματικό χρόνο όλα τα γεγονότα της κρίσιμης αυτής περιόδου, στο Twitter.

Πώς γίνεται αυτό; Μα με τη συνδρομή των βασικών πρωταγωνιστών της επανάστασης, οι οποίοι τουιτάρουν τα γεγονότα τις ημερομηνίες και τις ώρες που είχαν συμβεί, από τον προσωπικό τους λογαριασμό στη δημοφιλή πλατφόρμα.

Ακολουθώντας το hashtag #1917LIVE, μπορείτε να διαβάσετε tweet από τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Κερένσκι, τον Τσάρο Νικόλαο και την οικογένειά του αλλά και από φυσιολογικούς ανθρώπους, φοιτητές, αγρότες, εργάτες, που είδαν τον κόσμο τους να αλλάζει ριζικά εκείνη την ταραγμένη χρονιά.

«Στόχος μας δεν είναι απλώς να αφηγηθούμε την Επανάσταση με το δυναμικό και άμεσο στυλ των τιτιβισμάτων, αλλά να ξυπνήσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για ένα από τα πιο σημαντικά γεωπολιτικά γεγονότα του 20ου αιώνα, που μπορεί να έχει παρανοηθεί από τη Δύση» υποστηρίζει ο επικεφαλής των online project του RT.

To σίγουρο είναι πάντως ότι κατάφεραν να προσελκύσουν το δικό μας ενδιαφέρον.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα tweet του project που θα «τρέχει» όλη τη χρονιά

Η Αθήνα τιμά τον Νίκο Καζατζάκη

 14/02/2017

«Ερχονται συναρπαστικά χρόνια»

 19/02/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.