Πανηγυρική αθώωση του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου στο Εφετείο Αθηνών

Τέλος στην 5ετή εκδικητική ομηρία και τον εγκλεισμό του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου έδωσε σήμερα το Α’ Πενταμελές Εφετείο απαλλάσσοντάς τον με πλειοψηφία 3-2 από όλες τις κατηγορίες, οι οποίες του αποδίδονταν.

Η απόφαση, η οποία σηματοδοτεί την κατάρρευση της πολιτικής, δικαστικής, αστυνομικής και μιντιακής σκευωρίας σε βάρος του, έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς, συνθήματα και πολλή συγκίνηση από τις αλληλέγγυες και τους αλληλέγγυους που είχαν κατακλύσει– και δικαιολογημένα- την αίθουσα του 6ου ορόφου του Εφετείου Αθηνών.

Σε αυτό τον αλληλέγγυο κόσμο, ο οποίος επί χρόνια πάλεψε με όλους τους τρόπους για την απαλλαγή του Τάσου Θεοφίλου, αλλά και στη γενναιότητα της πλειοψηφίας της έδρας, οφείλεται η σημερινή αθωωτική απόφαση.

«Η πανηγυρική αθώωσή του αποτελεί θριαμβευτική νίκη μέσα σε μία γκρίζα πολιτική συγκυρία που απαλλάσσει συστηματικά τους κατασταλτικούς μηχανισμούς από κάθε αναστολή να αυθαιρετούν και να στήνουν σκευωρίες.

Ταυτόχρονα, είναι μία ιστορική νίκη του νομικού πολιτισμού, που κατακτήθηκε με αιώνες λαϊκών αγώνων και όχι από την καλοσύνη οποιασδήποτε εξουσίας, διότι απέτρεψε την επιδιωκόμενη μετατροπή του ποινικού δικαίου, από δίκαιο αποδείξεων, σε δίκαιο ενδείξεων και κυρίως “δίκαιο” υποδείξεων», επισημαίνουν σε δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Κώστας Παπαδάκης, Άννυ Παπαρρούσου και Σπύρος Φυτράκης, οι οποίοι επίσης συνέβαλαν από την πλευρά τους στην τελική έκβαση με την εμπεριστατωμένη, συστηματική και συνεπή υπερασπιστική τους στρατηγική.

Και συνεχίζουν:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη της πλειοψηφίας του δικαστηρίου διότι αντιστάθηκαν στις πιέσεις των μηχανισμών, που δεν σταμάτησαν ούτε την τελευταία στιγμή, και απέδειξαν ότι υπάρχουν ακόμα δικαστές που δεν ασκούν απλά εξουσία, αλλά απονέμουν δικαιοσύνη και σαν τέτοιες θα μείνουν στην ιστορία.

Θερμούς χαιρετισμούς στο αγωνιζόμενο κίνημα, που μαζί με τους συνήγορους υπεράσπισης δώσαμε μέσα και έξω από τα δικαστήρια τη μάχη για να σπάσει το φράγμα της σιωπής και να απλωθεί με επιτυχία το κύμα συμπαράστασης, πολύ ευρύτερα από τα όρια του αναρχικού χώρου και να νικήσει τους μηχανισμούς.  Μετά από πέντε χρόνια άδικης φυλάκισης ο Τάσος βγαίνει σήμερα. Με το βλέμμα σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή, ο αγώνας συνεχίζεται».

Για την ιστορία, τα μέλη της έδρας ήταν τα εξής: Ουρανία Παπαδάκη (πρόεδρος), Αφροδίτη Βελισσαράτου, Ειρήνη Νικολάου, Αργυρούλα Νικολακούδη και Καλή Στεφανίδου (εφέτριες).

Ο Τάσος Θεοφίλου αναμένεται να αποφυλακιστεί μέσα στη μέρα.

Γιον Κάλμαν Στέφανσον: «Γράφω με τα συναισθήματα, το ένστικτο και την έμπνευσή μου»

 30/06/2017

Ένκε Φεζολλάρι: «Είμαι εργάτης της τέχνης, και χρειαζόμαστε εργάτες της τέχνης»

 11/07/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.