«Ούτε μπάρες, ούτε ελεγκτές, άρνηση πληρωμών για ανάγκες βασικές»

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, ως επί το πλείστον από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά και από την εξωκοινοβουλευτική Αριστεράμελών πολιτικών συλλογικοτήτων, λαϊκών συνελεύσεων και καταλήψεων από όλη την Αθήνα-, πραγματοποιήθηκε σήμερα πορεία στο κέντρο της πρωτεύουσας υπέρ των ελεύθερων μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η πορεία κατέληξε σε παρέμβαση στο μετρό του Συντάγματος.

Εκεί, τέθηκαν εκτός λειτουργίας τα ακυρωτικά μηχανήματα, φωνάζονταν συνθήματα, ενώ μοιράστηκαν στο επιβατικό κοινό και διαβάστηκαν από τα μικρόφωνα του σταθμού κείμενα συλλογικοτήτων για το ζήτημα των ελεύθερων μετακινήσεων.

Η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 13:25 από την πλατεία Μοναστηρακίου, ο σταθμός του οποίου ήταν κλειστός «καθ’ υπόδειξη της αστυνομίας» από τις 10:30 το πρωί (άλλη μία ένδειξη του πώς αντιλαμβάνεται η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το σεβασμό προς το επιβατικό κοινό), και κατευθύνθηκε με συχνά δυνατό παλμό και συνθήματα μέσω της Ερμού στο μετρό της πλατείας Συντάγματος, όπου και παρέμεινε για μία ώρα.

Οι αντιδράσεις του κοινού κυμαίνονταν από ευμενή αδιαφορία μέχρι ενθουσιώδη αποδοχή, με λίγες χαρακτηριστικές εξαιρέσεις επιβατών, οι επέμεναν, συχνά απευθυνόμενοι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς προς τους συγκεντρωμένους, να αγοράσουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριό τους. Όπως με στόμφο δήλωσε μία από αυτές τις επιβάτριες «εγώ έχω μάθει να πληρώνω».

Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, οπότε και το σώμα της πορείας σταδιακά άρχισε να αποχωρεί.

(Πηγή φωτογραφίας: athens.indymedia)

Σάββατο 1 Απριλίου: πορεία για τις ελεύθερες μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, Μοναστηράκι, 12μ.μ.

 31/03/2017

Τη 12η μέρα απεργίας πείνας διανύει ο αναρχικός κρατούμενος Παναγιώτης Ασπιώτης

 02/04/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.