«Οχι» από το Ν. Ρωμανό και στην πρόσκληση Παπούλια να παρευρεθεί στην τελετή βράβευσης του στο Προεδρικό Μέγαρο

Την άρνησή του να παραστεί και στην τελετή βράβευσής του και στο Προεδρικό Μέγαρο για την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις εξέφρασε ο Νίκος Ρωμανός, ο οποίος κατηγορείται για  την υπόθεση της ληστείας του Βελβεντού, αλλά και για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.  Οι προσκλήσεις του Προεδρικού Μεγάρου ήταν τέσσερις, όσοι και οι φυλακισμένοι των Φυλακών Αυλώνας που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Ωστόσο, μόνο οι τρεις την αποδέχθηκαν. Ο Νίκος Ρωμανός, απάντησε αρνητικά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας  κ. Κάρολο Παπούλια και έτσι δεν αναμένεται να παραυρεθεί στη σχετική τελετή την Πέμπτη στο προεδρικό Μέγαρο.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω του διευθυντή του Σχολείου του κ. Πέτρου Δαμιανού ο Νίκος Ρωμανός εξήγησε τους λόγους για τους  οποίους δεν παρέστη ούτε στην απονομή του «βραβείου» των 500 ευρώ στις φυλακές Αυλώνας, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Οπως είπε ο διευθυντής του σχολείου ο Ν. Ρωμανός δεν θα παραλάβει το «βραβείο» για ιδεολογικούς λόγους:«Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», είπε ο διεθυντής. Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ανέφερε ότι: «Η πολιτεία δεν κάνει διακρίσεις στα θέματα σπουδών. Είναι αξιέπαινος που ακολούθησε τις συμβουλές των δασκάλων του και εργάστηκε σκληρά για να πετύχει την εισαγωγή του σε σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».

Από τους 5 μαθητές του Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνας που έδωσαν φέτος πανελλήνιες εξετάσεις πέρασαν οι τέσσερις, ωστόσο παρόντες στη τελετή στις φυλακές Αυλώνας ήταν μόνο δυο. Εκτός από τον Ν. Ρωμανό που αρνήθηκε να παραλάβει  το βραβείο ένας από τους επιτυχόντες μαθητές έχει μεταχθεί στις φυλακές Λάρισας και το βραβείο του το παρέλαβε ο διευθυντής του Σχολείου της φυλακής. Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομίλησε αρκετή ώρα με τους μαθητές, από τους οποίους ζήτησε να μάθει τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας τους. Αρκετοί από τους κρατούμενους ζήτησαν τη δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου(5Χ5), ενώ συζητήθηκε και το θέμα της χορήγησης των εκπαιδευτικών αδειών.

Ο Ν. Ρωμανός αρνήθηκε να παραλάβει το «βραβείο» από τον Χ.Αθανασίου για την επιτυχία του στο Πανεπιστήμιο

 23/09/2014

Φωτό-ντοκουμέντο:Μετανάστες μέσα σε αυτοσχέδιες (κι επικίνδυνες) κρυψώνες σε νταλίκες

 25/09/2014

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.