Μυστικό «δείπνο των οκτώ» με… μενού τον Γ. Στουρνάρα

Το ενδεχόμενο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας να αναλάβει κεντρικό ρόλο για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, επανήλθε στο προσκήνιο με την «αποκάλυψη» ενός μυστικού «δείπνου των οκτώ» οι οποίοι αναζητούν μία νέα πολτική έκφραση.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του εν λόγω δείπνου ο κ. Στουρνάρας βολιδοσκπήθηκε αν ήταν διατεθειμένος να ηγηθεί ενός νέου πολιτικού σχήματος. Ο μετέχων στο δείπνο κ. Θόδωρος Πάγκαλος φέρεται να του το έθεσε ως εξής: «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο «Στίγμα» των Νέων Σαββατοκύριακου, στις 13 Ιουνίου στο σπίτι του πρώην υπουργού κ. Βασίλη Κοντογιαννόπουλου έγινε «μια αναβίωση του περίφημου «δείπνου των τεσσάρων» (Σημίτης, Γεννηματάς, Βάσω Παπανδρέου, Πάγκαλος), όπου και συμφωνήθηκε -Νοέμβριος του ’94- να προταχθεί ο Σημίτης για διάδοχος του Ανδρέα του Αειμνήστου».

Όπως σημειώνεται, «αυτή τη φορά το δείπνο στην κατοικία του Κοντογιαννόπουλου, στην Κηφισιά, ήταν «δείπνο των οκτώ», καθώς συμμετείχαν οι κ.κ.  Σημίτης, Πάγκαλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και βεβαίως ο οικοδεσπότης».

Στη διάρκεια του δείπνου η συζήτηση περιεστράφη στο ποια μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα του μεσαίου χώρου σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. Και συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις.

Η πρόταση στον Στουρνάρα προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του κ. Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος, σημειώνει η εφημερίδα. Ο κ. Σημίτης πρότεινε τον Στουρνάρα, αλλά εκείνος παρέμεινε σταθερά επιφυλακτικός. 

Από τη μεγάλη συζήτηση που ακολούθησε, ξεχωρίζει το ερώτημα του Θ.Πάγκαλου προς τον Στουρνάρα: «Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνεις πρωθυπουργός ή να μείνεις υπάλληλος;»

Σύμφωνα με Τα Νέα, «ο κ. Στουρνάρας δεν πείστηκε, αλλά στο Μαξίμου χτύπησαν καμπανάκια από το δείπνο».

Γιούνκερ: Κινδυνεύει με ακύρωση η έτσι κι αλλιώς εύθραυστη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό

 30/07/2016

Μαξίμου: Ετοιμάζονται οι σεναριογράφοι και οι μονταζιέρες για νέες επιχειρήσεις λάσπης

 31/07/2016

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.