Οι μυστικοί κανόνες του Facebook για το σεξ, τη βία και την τρομοκρατία

 Οι μυστικοί κανόνες και οι οδηγίες του Facebook για το τι μπορούν και τι δεν μπορούν να αναρτούν τα δύο δισεκατομμύρια χρήστες του, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά μετά από δημοσιογραφική έρευνα που διενήργησε ο Guardian

Ορισμένα από τα σημεία που αποκαλύπτονται από την εξέταση των εγγράφων είναι τα ακόλουθα, σημειώνει η εφημερίδα:

Σχόλια όπως «Κάποιος να πυροβολήσει τον Τραμπ» θα πρέπει να διαγράφονται γιατί ως πρόεδρος κράτους εντάσσεται σε προστατευόμενη κατηγορία. Ωστόσο, είναι επιτρεπτό για κάποιον χρήστη να αναφέρει: «Να σπάσει τον λαιμό της σκύλας» ή «άντε να γ… και να πεθάνεις» γιατί δεν θεωρούνται αξιόπιστες απειλές.

Βίντεο από βίαιους θανάτους, ενώ αναφέρονται ως ενοχλητικά, δεν χρειάζεται πάντα να διαγράφονται γιατί μπορεί να βοηθήσουν στην ενημέρωση για ζητήματα όπως είναι οι ψυχικές ασθένειες, αναφέρουν οι εσωτερικές οδηγίες του Facebook.

Ορισμένες φωτογραφίες μη σεξουαλικής φυσικής βίας και μπούλινγκ παιδιών δεν χρειάζεται να διαγράφονται εκτός κι αν περιέχουν σαδιστικά στοιχεία.

Φωτογραφίες κακοποίησης ζώων μπορούν να διαμοιράζονται, ενώ μόνο οι φωτογραφίες που προκαλούν εξαιρετικά μεγάλη αναστάτωση μπορούν να αναφέρονται ως «ενοχλητικές».

Η χειροποίητη τέχνη που περιέχει γυμνό ή σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να επιτρέπεται ωστόσο η τέχνη που γίνεται με ψηφιακό τρόπο και δείχνει σεξουαλική δραστηριότητα δεν επιτρέπεται.

Τα βίντεο εκτρώσεων επιτρέπονται, αρκεί να μην περιλαμβάνουν γυμνό.

Το Facebook θα επιτρέπει στους ανθρώπους να μεταδίδουν ζωντανά προσπάθειες να αυτοτραυματιστούν, γιατί «δεν θέλει να λογοκρίνει ή να τιμωρεί τους ανθρώπους που βρίσκονται σε απελπιδία».

Κάθε χρήστης που έχει περισσότερους από 100.000 ακολούθους στην πλατφόρμα χαρακτηρίζεται ως δημόσιο πρόσωπο, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπόκειται πλέον στους κανόνες προστασίας που προορίζονται για τους υπόλοιπους «ανώνυμους» χρήστες.

Άλλα σχόλια όπως «ελπίζω κάποιος να σε σκοτώσει» δεν θεωρούνται ως αξιόπιστες απειλές, αναφέρει η εφημερίδα.

Οι πολιτικές αυτές αποτελούν μέρος της προσπάθειας του facebook να ελέγξει τον τεράστιο όγκο πληροφοριών και δεδομένων που διακινεί καθημερινά.Τα φαινόμενα των απευθείας μεταδόσεων εγκλημάτων ή δολοφονιών έχουν γίνει πιο συχνά.Όπως στην περίπτωση του πατέρα στην Ταϊλάνδη που σκότωσε την έντεκα μηνών κόρη του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ή την περίπτωση του άνδρα που σκότωσε έναν ηλικιωμένο στο Κλίβελαντ και στη συνέχεια ανέβασε σχετικό βίντεο στο facebook.

Πηγή: Η&R με πληροφορίες από Guardian, Έθνος, Euronews και left

Κλοπή πανάκριβων διαγνωστικών μηχανημάτων και από το νοσοκομείο Λαμίας

 22/05/2017

Ύποπτη βαλίτσα κοντά στο πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη

 23/05/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.