Με την κατάθεση του θύματος Φ.Δ. ξεκίνησε η δίκη Αποστολόπουλου στο Εφετείο

Με αρκετή καθυστέρηση, ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 15/6 στο Εφετείο η δίκη του Γιώργου Αποστολόπουλου, ο οποίος πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών κι 6 μηνών χωρίς αναστολή για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τη χρήση μαχαιριού εναντίον του μαθητή Λυκείου Φ.Δ. στο Παλαιό Φάληρο στις 28 Ιανουαρίου του 2013. Η υπόθεση έχει περιληφθεί στην ογκώδη δικογραφία της εν εξελίξει δίκης της Χρυσής Αυγής, ενώ ο Γιώργος Αποστολόπουλος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Μετά την εκφώνηση των μαρτύρων, τον ορισμό των ενόρκων και την ανάγνωση της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης, ακολούθησε η κατάθεση του θύματος, το οποίο περιέγραψε με σαφήνεια και ψυχραιμία το συμβάν της επίθεσης και του συνακόλουθου σοβαρού τραυματισμού του. «Σχεδόν πνιγόμουν στα αίματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ, απαντώντας σε ερώτηση του Εισαγγελέα της έδρας ως προς το κατά πόσο έχει αποκρυσταλλώσει άποψη για το αν ο Αποστολόπουλος είχε την πρόθεση να τον σκοτώσει, δήλωσε ανεπιφύλακτα: «Ήθελε να με σκοτώσει». Ανέδειξε, εξάλλου, το πολιτικό υπόβαθρο της δίκης, διευκρινίζοντας ότι η φίλη του Αποστολόπουλου και συμμαθήτρια του ίδιου Α.Κ. πρόβαλλε ανενδοίαστα τις ναζιστικές της αντιλήψεις και, για να το κάνει, συνεπάγεται πως «κουβαλούσαν τις ίδιες απόψεις» με τον Αποστολόπουλο. Ο παθών είχε, μάλιστα, επανειλημμένως προσπαθήσει να την κάνει να αναθεωρήσει τις εν λόγω αντιλήψεις της, σβήνοντας κάποια φορά συνθήματα ναζιστικού περιεχομένου, τα οποία η Α.Κ. είχε γράψει στο θρανίο της, γεγονός που είχε επισύρει την απειλή του Αποστολόπουλου πως, αν τα ξανασβήσει, θα τον σκοτώσει, όπως είχε μεταφερθεί στον Φ.Δ.

Λόγω κωλύματος μιας εκ των συνέδρων, η δίκη διακόπηκε και συνεχίζεται την Πέμπτη 18/6 με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας. Πραγματοποιείται στο 2ο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (Κ. Λουκάρεως 14), 9π.μ., 1ος όροφος, αίθουσα Δ 70 Α.

Παρέμβαση αναρχικών στο ΣΕΒ

 15/06/2015

«Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας» συγκέντρωση στο Σύνταγμα

 15/06/2015

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.