Φλωρίδης για το νέο κόμμα: «Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάος και μια πολύ μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ»

«Από τον ΣΥΡΙΖΑ μας χωρίζει χάος και μια πολύ μεγάλη απόσταση από τη ΝΔ» δήλωσε ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, για τη συγκρότηση  νέου κόμματος στο χώρο του κέντρου, από κοινού με την Αννα Διαμαντοπούλου, τον Γιάννη Ραγκούση και άλλα στελέχη.

Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι  «χίλιοι άνθρωποι θα υπογράψουμε μια πρόσκληση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο για τη χώρα και όλες οι δυνάμεις να κληθούν να συμπράξουν στο καινούργιο».

Αναφορικά με τη διαφορά του συγκεκριμένου εγχειρήματος σε σχέση με προηγούμενα , ο κ Φλωρίδης τόνισε πώς έγκειται στο ότι αποσκοπεί στο να βάλει μέσα την κοινωνία και να μην αποτελεί μια  συνεννόηση κορυφής, η οποία ανεξαρτήτως των προθέσεων των πρωταγωνιστών της, θα μοιάζει με διαδικασία νομής, όπως άλλες κατά το παρελθόν , δηλαδή ποιός θα είναι αρχηγός κλπ».

«Eίναι μια πρωτοβουλία στην οποία συμπράττουμε εμείς και εκατοντάδες άλλοι, με στόχο να μην δημιουργηθεί απλά άλλο ένα κόμμα, αλλά να καταλήξει σε ένα νέο φορέα, οποίος θα δημιουργηθεί από τη σύμπραξη  όλων των δυνάμεων του χώρου και κυρίως να εμπλακεί η κοινωνία. Η διαφορά απ όλες τις προηγούμενες -κατά τα άλλα αξιόλογες- προσπάθειες, είναι ότι φεύγουμε από τις συννενοήσεις κορυφής και θέλουμε να πάμε στην κοινωνία.

Αισθανόμαστε ότι ο κόσμος, εδώ και πολύ καιρό στέλνει το μήνυμα ότι χρειάζεται κάτι καινούργιο, ενωμένο και μεγάλο, που θα παρουσιάσει την άλλη άποψη για την Ελλάδα. Το θέμα είναι να παρουσιάσουμε μιάν άλλη πρόταση για την Ελλάδα, συμφωνώντας ότι το σύνολο του πολιτικού συστήματος κυβερνώντας, έχει οδηγήσει σε φοβερή απογοήτευση τον κόσμο και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα της χώρας ».

«Στόχος είναι εμείς, περίπου 1.ΟΟΟ άνθρωποι  από την οικονομία, την αυτοδιοίκηση, την παραγωγή, νέοι,  να απευθύνουμε μια ανοικτή, καθαρή και τίμια πρόσκληση πρός όλους, για τη δημιουργία , από μηδενική βάση, ενός νέου φορέα. Ο κόσμος δεν ικανοποιείται από τις σημερινές εκπροσωπήσεις, είναι μικρές.Το τελευταίο μεγάλο ΠΑΣΟΚ το οποίο συμμετείχα ήταν εκείνο του 2009, οπότε είχε ποσοστό 44%. Σήμερα 9 στους 10 ψηφοφόρους εκείνου του μεγάλου ΠΑΣΟΚ, κρατούν μια σταθερή απόσταση από το σημερινό και είναι σε αναζήτηση. Κάποιοι δοκίμασαν τον ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση του νέου. Ζήσαμε την αντιπαράθεση του νέου με το παληό, είδαμε και το νέο. Χρειαζόμαστε το άλλο, το διαφορετικό,κάτι ουσιαστικό για τη χώρα.Στόχος, είναι 1000 άνθρωποι να υπογράψουμε μια πρόσκληση με συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο για τη χώρα και όλες οι δυνάμεις θα κληθούν να συμπράξουν στο καινούργιο».

 

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβούν στη Γενεύη για το Κυπριακό Τσίπρας-Ερντογάν

 10/01/2017

Βόλες Πολάκη για το σκάνδαλο της Novartis

 10/01/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.