Καταγγελία: Νέα δολοφονική επίθεση από φασίστες, στην Κυψέλη

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο Hit & Run, δύο άτομα δέχτηκαν επίθεση με δολοφονικά κίνητρα από ομάδα φασιστών αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Οι δύο νεαροί, επέβαιναν στο μηχανάκι τους και από τον Λυκαβηττό όπου πέρασαν το βράδι σε ένα φιλικό σπίτι, ξεκίνησαν για το δικό τους, στην Κυψέλη. Και οι δύο νεαροί φόραγαν κράνος οπότε δεν μπορούσες να δεις τα πρόσωπά τους. Μόλις ήταν κοντά στην πλ. Αμερικής, και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Λ. Καραγιάννη και Λευκωσίας, ενα άσπρο μηχανάκι τους κάνει νόημα να σταματήσουν, για να τους ρωτήσει κάτι. Οι δύο νεαροί σταματούν, και ξαφνικά το μηχανάκι τους κλεινει το δρόμο, και οι επιβαίνοντες κατεβαίνουν κάτω και αρπάζουν τον συνοδηγό. Πριν καταλάβουν οι δύο νεαροί τι γίνεται, ένα άσπρο «ρενώ» εμφανίζεται και κατεβαίνουν άλλοι τρείς, όλοι Έλληνες και πάνω από 25 που φωνάζουν «κουφάλες αναρχικοί»!

Ο ενας από τους δύο νεαρούς, ο συνοδηγός είναι ήδη στο πάτωμα και τον δέρνουν με μανία 4 άτομα, ενώ ο οδηγός τρέχει να κρυφτεί από τον οδηγό της λευκής μηχανής που τον πήρε στο κυνήγι. Κάποια στιγμή κατάφερε να ειδοποιήσει την αστυνομία και το ΕΚΑΒ κι έτσι έφυγαν οι φασίστες. Ο νεαρός που χτυπήθηκε ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση…

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι φασίστες είχαν και μαχαίρι.

Τα δύο παιδιά δεν μπορούσαν να καταλάβουν γιατί ξαφνικά τους επιτέθηκαν καθώς ούτε τα πρόσωπά τους μπορούσαν να δουν, ούτε έχουν κάποια έντονη αντιφασιστική δράση στην περιοχή για να μπορούμε να πούμε ότι ήταν στόχος.

Σύμφωνα πάλι με πληροφορίες, όταν έφτασαν στον Ευαγγελισμό, υπήρχαν και άλλοι τραυματίες από επιθέσεις, είτε μετανάστες, είτε νεαροί που η εμφάνισή τους μπορεί να ταιριάζει σε αυτό που λέμε «αριστερό», «αναρχικό» (μακριά μαλλιά, μούσια, ράστα).

Το ενδιαφέρον επίσης είναι ότι ενώ στον τόπο που συνέβει το περιστατικό την υπόθεση ανέλαβε το Α.Τ. της περιοχής, στο νοσοκομείο τους επισκέφθηκαν από το εγκληματολογικό, και τελικά η υπόθεση «αναβαθμίστηκε» καθώς την ανέλαβε η ΓΑΔΑ.

Χωρίς να μπορούμε να ξέρουμε, η υπόθεση όπως την ακούμε θυμίζει πολύ τα «πογκρόμ», που έκαναν οι φασίστες στο κέντρο της πόλης και ελπίζουμε όχι μόνο να δοθεί φως στην συγκεκριμένη επίθεση, αλλά να φτάσουμε κάποια στιγμή στο τέλος αυτών των δολοφονικών ενεργειών που σε κάποιες περιοχές είναι απλά…καθημερινότητα.

«Σκηνικό πολέμου» στο κέντρο της Αθήνας (video)

 07/04/2015

Ντοκιμαντέρ: Της γης το χρυσάφι

 11/04/2015

2 thoughts on “Καταγγελία: Νέα δολοφονική επίθεση από φασίστες, στην Κυψέλη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.