Αθώωση αναρχικών για την παρέμβασή τους σε συγκέντρωση των «Μένουμε Ευρώπη» το καλοκαίρι του ’15

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το ΣΤ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών οι 30 αναρχικοί και αναρχικές που είχαν συλληφθεί μετά από πολιτική παρέμβασή τους σε συγκέντρωση των Μένουμε Ευρώπη στο Σύνταγμα στις 22/6/2015 ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Οι πλημμεληματικές κατηγορίες, οι οποίες τους αποδίδονταν, αφορούσαν σε διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή, διακεκριμένη φθορά που έγινε με φωτιά από κοινού και παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδας.

Το σαθρό κατηγορητήριο κατέρρευσε ήδη από τις μαρτυρίες των 5 παρόντων μαρτύρων κατηγορίας αστυνομικών της ομάδας Δέλτα, οι οποίοι διενήργησαν, με άνωθεν εντολές και καθ’ υπόδειξη του μαινόμενου νεοφιλελεύθερου όχλου, τις προσαγωγές, που, στη συνέχεια, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Κανένας από αυτούς δεν είδε τον οποιονδήποτε ή την οποιανδήποτε να διαπράττει κάποια αξιόποινη πράξη, ούτε τους/τις αναγνώρισαν.

Μάρτυρας κατηγορίας παραδέχτηκε χαρακτηριστικά ότι είχαν «εντολή από το Κέντρο Ελέγχου, αν δούμε άτομα να τρέχουν προς την πλατεία Συντάγματος, να τα προσαγάγουμε. Και το βράδυ με εντολή άνωθεν οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις».

«Κατά την ακινητοποίησή τους δεν αντιλήφθηκα να προβαίνουν σε έκνομη ενέργεια», κατέθεσε, επίσης, έτερος των αστυνομικών της ομάδας Δέλτα.

«Ήταν πολιτική παρέμβαση με πολιτική πρωτοβουλία του “Ρουβίκωνα” και συμμετοχή και άλλων συντρόφων και συντροφισσών ενάντια στο θεσμό της Ε.Ε.», κατέθεσε μέλος της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας.

Για να συμπληρώσει, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις της προέδρου και της εισαγγελέως:

«Δεχτήκαμε επίθεση από μαινόμενο πλήθος και εντός 3 λεπτών από ΜΑΤ. Δεχτήκαμε, επίσης, φωτοβολίδα. Επιδείξαμε τεράστια αυτοσυγκράτηση σε επίθεση χιλιάδων ατόμων».

Ελλείψει αναγνώρισης και οποιουδήποτε άλλου ενοχοποιητικού στοιχείου, αλλά και λόγω απουσίας δόλου, για την περίπτωση όσων είχαν αρνηθεί να υποβληθούν στην αντισυνταγματική πρακτική της υποχρεωτικής δακτυλοσκόπησης, η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων.

«Επρόκειτο για πολιτική παρέμβαση χωρίς αδικήματα», σχολίασε η εκ των συνηγόρων υπεράσπισης Άννυ Παπαρρούσου.

Απαλλακτική υπήρξε και η ετυμηγορία της έδρας.

Για τις 30 Νοεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του Ουαλίντ Τάλεμπ

 06/06/2017

Με μόνο «στοιχείο» τις καταθέσεις αστυνομικών η καταδίκη 2 διαδηλωτών από την πορεία της 11/5/2011

 10/06/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.