Η Αθήνα τιμά τον Νίκο Καζατζάκη

Με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο δήμος Αθηναίων και πολιτιστικοί φορείς της πόλης τιμούν τον μεγάλο Έλληνα συγγραφέα με σειρά εκδηλώσεων, το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.

Την ερχόμενη Παρασκευή 17 του μηνός (7μμ), το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί την εκδήλωση «Ο Νίκος Καζαντζάκης και η ποίηση, η Οδύσσεια ή η πορεία ενός ελεύθερου ανθρώπου». Τη βραδιά παρουσιάζει ο Γιώργος Στασινάκης πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη.

Αποσπάσματα του μεγάλου επικού ποιήματος των 33.333 στοίχων, διαβάζουν οι ηθοποιοί Anne-Lise Fritsch και Θανάσης Λέκκας υπό τις μελωδίες των Artefacts Ensemble και του κρητικού τραγουδιστή, Χαΐνη Δ. Αποστολάκη.

Στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, από τις 3 έως τις 31 Μαρτίου 2017, θα φιλοξενείται έκθεση βιβλίων και χειρογράφων Νίκου Καζαντζάκη. Στις 4 Μαρτίου, στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και στις 5 Μαρτίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένας ηθοποιός με μεγάλη διεθνή πορεία και αναγνωρισιμότητα, ο Γιώργος Χωραφάς, στήνει το Θεατρικό αναλόγιο στα Γαλλικά «Αναζητώντας τον Ζορμπά – Αποσπάσματα».

Πολ Κρούγκμαν: «Το να απαιτεί κανείς πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% είναι τρελό»

 10/02/2017

Η ρωσική επανάσταση μέσα από τα… tweet του Λένιν, του Στάλιν και του Τσάρου Νικόλαου [ΒΙΝΤΕΟ]

 18/02/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.