16χρονη Παλαιστίνια νεκρή από ισραηλινές δυνάμεις, μετά από φερόμενη απόπειρα επίθεσης με μαχαίρι

Ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν μια Παλαιστίνια έφηβη στην Παλιά Πόλη της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ νωρίς την Κυριακή το απόγευμα, αφού εκείνη φέρεται να επιχείρησε να επιτεθεί με μαχαίρι, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Η εκπρόσωπος τύπου της ισραηλινής αστυνομίας Luba al-Samri είπε ότι η έφηβη πυροβολήθηκε αφού πλησίασε Ισραηλινούς αστυνομικούς που βρίσκονταν στρατοπεδευμένοι στην είσοδο της Πύλης της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη κρατώντας μαχαίρι.

Η Al-Samri αργότερα επιβεβαίωσε πως είχε σκοτωθεί, ταυτοποιώντας την ως μια 16χρονη Παλαιστίνια από την περιοχή της Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας αναγνώρισε το κορίτσι ως την Fatima Afif Abd alRahman Hjeiji, 16 χρονών, από το χωριό Qarawat Bani Zeid στην περιοχή της Ραμάλα. .

Ο εκπρόσωπος τύπου της ισραηλινής αστυνομίας Micky Rosenfeld δήλωσε ότι δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί στην υποτιθέμενη επίθεση, προσθέτοντας πως η ισραηλινή αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή και διεξήγαγε έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Maan, η Hjeiji είναι το 20ό άτομο παλαιστινιακής καταγωγής που έχει σκοτωθεί από Ισραηλινούς από την αρχή του χρόνου, 7 εκ των οποίων ήταν ανήλικοι. 7 Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από Παλαιστίνιους την ίδια χρονική περίοδο.

Αν και οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν συχνά ισχυριστεί ότι οι Παλαιστίνιοι φέρονταν να προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις με μαχαίρι όταν πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν, οι Παλαιστίνιοι και ομάδες για τα δικαιώματα έχουν αμφισβητήσει την ισραηλινή εκδοχή των γεγονότων σε πολλές περιπτώσεις.

Πηγή: http://www.maannews.com/Content.aspx?id=776917

Μετάφραση-απόδοση: Γιάννης Κοντός

Χαμάς: Αποδέχεται παλαιστινιακό κράτος στα όρια της «Πράσινης Γραμμής» του 1967

 02/05/2017

Τουρκία: Το 45% των γυναικών 15-24 ετών συναίνεσαν σε γάμο μέσω συνοικεσίου το 2016

 16/05/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Απαντήστε στην παρακάτω ερώτηση * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.